Ćorluka: Stanišić budućnost, Modrić srce ekipe

FIFA World Cup 6. okt 20210:44 0 komentara
Vedran Ćorluka
REUTERS/Stuart Franklin

Reprezentacija Hrvatske u oktobru će odigrati dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Izabranike Zlatka Dalića prvo čeka gostovanje Kipru (8. oktobar) a dva dana kasnije u Osijek dolazi Slovačka.

Pred nove izazove reprezentacije, za Nova TV je govorio pomoćnik sleketora Zlatka Dalića Vedran Ćoruluka.

„Sigurno da je raspored malo bolji nego što je bio u prošlom ciklusu, imamo malo više vremena za trening. Tamo smo se praktično okupili pre utakmice, a sada imamo četiri dana za Kipar“, rekao je Ćorluka i objasnio što je potrebno za osvajanje svih šest bodova.

„Moramo da imamo isti pristup, želju i energiju koju smo imali tokom tri prethodne utakmice. Ako to bude tako, siguran sam da ćemo uzeti šest bodova.“

Najveći problem za Dalića je obrana. Otpali su Dejan Lovren i Josip Juranović, a Domagoj Vida ove sezone nije toliko konstantan.

„Čim nedostaje neko od igrača iz ranijih ciklusa to je hendikep, ali svi igrači koji su ovde većinom igraju u svojim klubovima. Mislim da možemo u miru  da dočekamo ove dve utakmice, nedostaju nam neki igrači, ali imamo dobre zamene”, ocenio je Ćorluka.

Očekuje se i debi Bajernovog defenzivca Josip Stanišića.

„U utakmicama koje sam gledao Josip je zasluženo dokazao da je deo prve ekipe Bajerna, a sada je i član reprezentacije. Drago mi je da je tako mlad igrač postao član reprezentacije, zaslužio je to svojim igrama. Deluje dobro, deluje kao igrač koji bi mogao da bude budućnost našeg fudbala”, rekao je Ćorluka.

„Ako krene od prvog minuta u susretu protiv Kipra, neću sad ništa otkrivati o sastavu, ali sigurno da ćemo od njega očekivati dobru utakmicu. Međutim, to je debi tako da nećemo imati prevelika očekivanja“, dodao je on.

Govorio je Ćorluka i o Luki Modriću koji u septembru zbog povrede nije mogao da igra za reprezentaciju.

„Luka je srce ove ekipe. Bez obzira na svoje godine, igra na visokom nivou u Real Madridu tako da smo mi s njim jedna druga ekipa. Bez obzira na to što smo dobro izgledali bez njega, što je za nas dobro ,s njim dobijamo neku drugu dimenziju“, zaključio je Ćorluka.

Mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pratite na kanalima Sport Kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!