FIFA i UEFA supendovali sve ruske klubove i selekcije!

Champions League 28. feb 202218:48 > 19:14 13 komentara
A long exposure shows FIFA's logo near its headquarters in Zurich
REUTERS/Arnd Wiegmann

FIFA i UEFA zajedno su odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim, suspenduje učešće u FIFA i UEFA takmičenjima do daljeg.

Povezane vesti

FIFA je na svom zvaničnom sajtu objavila sledeće saopštenje:

„Nakon prvobitnih odluka koje su usvojili Savet Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA), a koje su predviđale donošenje dodatnih mera, FIFA i UEFA su danas zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim, suspenduje učešće u i FIFA i UEFA takmičenja do daljnjeg.

Ove odluke danas su usvojili Biro Saveta FIFA i Izvršni komitet UEFA, odnosno najviši organi odlučivanja obe institucije o ovako hitnim pitanjima.

Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude vektor jedinstva i mira među ljudima“, stoji u zajedničkom saopštenju FIFA i UEFA.

Ranije danas svetski mediji su objavili da je FIFA podržala preporuku MOK da se „ruskim i beloruskim sportistima i zvaničnicima zabrani učešće u bilo kakvim organizovanim međunarodnim takmičenjima„.