FIFA kaznila mađarske navijače zbog sukoba sa policijom

FIFA World Cup 1. nov 202123:53 > 02. nov 2021 0:04
Hungarian fans are restrained by police during the FIFA World Cup qualifiers match at Wembley Stadium, London.
David Klein / Sportimage

Mađarskim navijačima biće zabranjeno da prisustvuju odlučujućoj utakmici njihove reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 15. novembra protiv Poljske u gostima nakon sukoba sa policijom tokom prošlomesečne utakmice protiv Engleske na Vembliju.

Odluku je donela Svetska fudbalska federacija (FIFA) nakon što je londonska policija saopštila da su gostujući navijači izazvali manji nered na utakmici 12. oktobra kad su organi reda ušli na tribinu da uhapse osobu zbog rasizma i kršenja javnog reda i mira.

Kaznu je izrekla FIFA, objavila je da će mađarskim navijačima biti zabranjeno prisustvo na jednoj utakmici u gostima zbog nedoličnog ponašanja. Takođe Mađarska fudbalska federacija će morati da plati 75.000 švajcarskih franaka (oko 70.000 evra).

FIFA je Fudbalski savez Mađarske kaznila i u septembru zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača tokom utakmice sa Engleskom u Budimpešti kad su na rasnoj osnovi vređani gostujući fudbaleri Rahim Sterling i Džad Belingem.

Mađari su tada kažnjeni sa 200.000 švajcarskih franaka (oko 189.000 evra) i morali su da igraju bez publike domaći meč kvalifikacija protiv Albanije 9. oktobra u Budimpešti.

Komentari (0)

Vidi sve komentare