FIFA pokrenula istragu, Indonezija suočena sa teškom kaznom

Izrael
REUTERS/Oren Alon

Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Indonezije nakon što je ovoj zemlji oduzeto domaćinstvo Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Povezano

Poltičke izjave i želja zvaničnika Balija da zabrani dolazak reprezentaciji Izraela na Mundijalito dovela je prvo do odlaganja žreba, a zatim i do odluke FIFA da se Indoneziji oduzme domaćinstvo.

Predsednik FS Indonezije Erik Tohir rekao je u petak da je istraga pokrenuta i da će FS Indonezije sigurno biti kažnjen.

Tohir je na konferenciji za medije u petak izrazio zabrinutost da bi kazna mogla da bude takva da Indoneziji bude zabranjeno da se takmiči na najvišem nivou.

„Ulažem velike napore, pregovaram sa FIFA u želji da takva vrsta sankcije bude izbegnuta“, rekao je Tohir.

Predsednik Indonezije Joko Vidodo takođe je istakao zabrinutost zbog ove mogućnosti.

FIFA se, naravno, nije oglasila po ovom pitanju.

I dok je jedan deo Indonežana danima organizovao proteste tražeći da se Izraelu zabrani dolazak u zemlju, brojni ljubitelji fudbala u ovoj zemlji su besni i razočarani zbog toga što neće moći da gledaju najbolje mlade igrače sveta u svojoj zemlji.

Iz FIFA su rekli da traže novog domaćina i da se u ovom momentu nadaju da neće morati da menjaju termin turnira koji bi trebalo da počne 20. maja.