Furija slavi Moratu, Španija ide u Katar, Švedska u baraž

Sweden and Spain players during the match Španija švedska
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Fudbalska reprezentacija Španije obezbedila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Katar 2022. pošto je pobedom u derbiju sa Švedskom 1:0 osvojila prvo mesto u Grupi B Evropskih kvalifikacija za SP.

Meč je igran na Olimpijskom stadionu u Sevilji. Crvena furija nije blistala, ali je ostvarila rezultat koji joj je bio dovoljan da zadrži prvo mesto u grupi.

Špancima je dovoljan bio i bod, pa je selekcija Luisa Enrikea veći deo meča više mislila na svoj gol, nego na protivnički. Tek u finišu meča u 86. minutu rezervni fudbaler Alvaro Morata postigao je gol i skinuo kamen sa srca domaćoj selekciji.

Švedska je sama kriva što je rivalu prepustila direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Neočekivanim porazom u prethodnom kolu protiv Gruzije u Batumiju (0:2) izgubila je prvo mesto, koje nije uspela da povrati ni u srcu Andaluzije.

Švedska je pretila u Sevilji, ušao je u drugom poluvremenu i Zlatan Ibrahimović, ali su završili meč bez šuta u okvir gola.

SofaScore

U večernjem terminu od 20.45 u okviru iste grupe u utakmici bez takmičarskog značaja Grčka i tkz. Kosovo odigrale su u Atini nerepeno 1:1.

U istom terminu u grupi A, pored utakmice Portugal – Srbija (1:2), selekcija Republike Irske je kao gost pobedila Luksemburg sa 3:0. Golove su postigli Šon Dafi u 67, Čiedozije Ogbena u 75. i Kalum Robinson u 88. minutu.

Tabela grupe A: Srbija 20, Portugal 17 18, Irska 9, Luksemburg 9, Azerbejdžan 1 bod.

Tabela grupe B: Španija 17, Švedska 16, Grčka 10, Gruzija 7, Kosovo 5 bodova.