Mesi izašao na večeru i izazvao haos u Argentini! (VIDEO)

REUTERS/Agustin Marcarian

Tri meseca pošto je doveo Argentinu do titule prvaka sveta, Lionel Messi u otadžbini doslovno ne može da napusti kuću da ga ne okruže horde obožavalaca. To se pokazalo i sinoć u Buenos Ajresu.

Mesi je došao u glavni grad na prvu od dve prijateljske utakmice reprezentacije u martu. Argentina u četvrtak igra protiv Paname i pet dana kasnije protiv Kurasaa. Naravno, dolazak heroja nacije u zemlju na prve utakmice pošto je doneo 36 godina čekanu svetsku titulu izaziva neverovatnu histeriju i pažnju navijača.

povezane vesti

Zvanično najbolji igrač sveta je krenuo na večeru u restoran Don Hulio u Buenos Ajresu. To je radio bez pompe i pratnje, šta više trudio se da bude neupadljiv. Međutim, prolaznici na ulici su ga prepoznali i onda je nastao haos.

Mesi je potrčao, ali nije uspeo da pobegne. Fanovi su videli gde je ušao i za par minuta su pred restoranom stotine navijača blokirale ulice. Mesijevi obožavaoci su čekali dva sata pred Don Huliom neprekidno pevajući i skandirajući u slavu Lionela.

Drugačije nije bilo ni u restoranu. Kad su shvatili ko je ušao, osoblje i gosti počeli su da vrište i neprestano su slikali i snimali Messija. On im se smejao i mahao, kao što je radio i pošto je izašao iz restorana, ali ubrzo mu nije bilo do smeha.

Ulice oko restorana zakrčile su sada već hiljade ljudi. Kada su videli da Mesi izlazi iz restorana, u stampedu su krenuli prema njemu. Ko zna šta bi se desilo da ga par metara od ulaza u Don Hulio do automobila nije sprovelo nekoliko policajaca.

Oni su došli kada su videli da je situacija eskalirala i da Mesi bez njihove pomoći neće moći da se udalji sa lokacije.

„Bože, Bože!“ urlali su navijači dodirujući, povlačeći i udarajući po glavi sada već nervoznog Mesija, dok je nekoliko policajaca oko njega nadljudskim naporima guralo masu kako bi sproveli Mesija u auto i što dalje od egzaltiranih navijača.