Mesi: Ronaldo najbolji napadač koga sam ikad gledao!

FIFA World Cup 17. feb 202217:55 > 18. feb 2022 0:18 2 komentara
Mesi Brazilian soccer legend Ronaldo, left, and Argentinian soccer player Lionel Messi chat during the The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. Britain The Best FIFA Awards
(AP Photo/Alastair Grant)

Svi su nekad imali idole, pa i najbolji fudbaleri na svetu. Za Lionela Mesija je Rolando nejveći koga je ikad imao prilike da gleda. Naravno, reč je o čuvenom Brazilcu.

Povezane vesti

To nije ništa novo. Poznata je Mesijeva izjava još iz 2012. godine kada mu je FIFA četvrti put u karijeru dodelila Zlanu loptu (u međuvremenu imao rekordnih sedam):

„Ronaldo je bio moj heroj. Bio je najbolji napadač kojeg sam ikada video. Bio je toliko brz da je mogao da postigne gol ni iz čega i kontrolisao je loptu bolje od bilo koga što sam ja imao prilike da vidim“, rekao je tada Lionel Mesi.

Fanovi omalenog Argentinca smatraju da je on u međuvremenu prevazišao idola, ali za Mesija će Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima zauvek ostati fudbalski velikan.

Zanimljivo je i da Ronaldo smatra da je Mesi najveći fudbaler ikad!

Popularni Zuba, kako su ga neki zvali, danas je predsednik Real Valjadolida i vlasnik 82 odsto akcija ovog španskog kluba. Svojevremeno je kao fudbaler oduševljavao naivjače širom sveta. Igrao je za Kruzeiro, PSV , Barselonu, Inter Milan, Real Madrid, AC Milan i Korintijans. Sa Brazilom je dva puta bio prvak sveta (1994, 2002) i jednom vicešampion (1998). Odigrao je 98 utakmica i postigao 62 gola.

Maradonin gol iz 1986.

Mnogim Argentincima nije pravo što Mesi javno govori da mu je idol bio jedan Brazilac, s obzirom na ogroman rivalitet ove dve zemlje u Južnoj Americi. Neki su smatrali da time udara kontru zemljaku Maradoni, ali je Mesi više puta isticao da izuzetno ceni „El Pibea“. Uostalom, za najlepši gol koji je ikad video u životu izabrao je Maradonin drugi pogodak protiv Engleza na Svetskom prvenstvu 1986. u Meksiku. Tada je u slalomu sa polovine terena nanizao nekoliko engleskih fudbalera, prevario golmana Šiltona i postigao zaista fantastičan gol.

„Taj gol je nešto što se ne zaboravlja nikad. Tada sam imao tek godinu dana ili nešto manje, ali sam ga kasnije gledao mnogo puta na televiziji. Bilo je prelepo, način na koji je prošao pored svih tih igrača i postigao takav gol u tako važnoj utakmici. Nestvarno“, rekao je Lionel Mesi.

Maradona je na istom meču postigao i čuveni gol nazvan Božija ruka. Argentinci su tada pobedili Engleze sa 2:1 i plasirali se u polufinale, kasnije i osvojili svetsku titulu, a Maradona bio ubedljivo najbolji igrač turnira.