Minimalci Alžira i Tunisa u gostima

Islam Slimani
REUTERS/Suhaib Salem

Odigrana su još dva susreta baraža afričke zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Alžir je slavio u Kamerunu minimalnim rezultatom, a isti kapital stekao je i Tunis takođe na gostovanju Maliju.

U jednom od derbija baraža afričke zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru Kamerun je dočekao Alžir. Na kraju je Alžir dobio prvu rundu i sada u revanšu na svom terenu dovoljno je da izbegne poraz kako bi obezbedio plasman na planetarnu smotru.

povezano

Meč u Limbeu odlučen je u 40. minutu. Tada je Islam Slimani zatresao mrežu i doneo prednost gostima. Uspeli su Alžirci da je sačuvaju do samog kraja i steknu veliku šansu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Mali je dočekao Tunis i proveo se istovetno kao Kamerun. I druga reprezentacija sa severa kontinenta došla je do minimalne pobede. Potpuni tragičar bio je Musa Sisoko. Prvo je u 36. minutu postigao autogol, a onda je četiri minuta kasnije dobio crveni karton. Mali sa 10 igrača nije uspeo da izbegne poraz, ali ako nečim može da bude zadovoljan, to je činjenica da ima samo minimalan zaostatak.

Revanši u Alžiru i Tunisu na programu su u utorak.