Navijačima Srbije 3.000 ulaznica za meč u Lisabonu

FIFA World Cup 3. nov 20219:39 > 11:35 1 komentar
Navijači Srbije
Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalski savez Srbije raspolagaće sa oko 3.000 ulaznica, namenjenih navijačima „orlova“ za predstojeći susret sa Portugalom, u Lisabonu, 14. novembra.

Kontigent će od narednih dana biti u prodaji, putem interneta.

Navijači Srbije dobili su, prema UEFA standardima, obaveznu kvotu ulaznica za pet odsto stadiona. Na tribinu „La luža“ moći će bez ograničenja.

Problem, međutim, vodi na drugu stranu. Državljani Srbije, u ovom trenutku, podležu strogom režimu provere ulaska u Portugal i skoro je nemoguće doći do Lisabona, bez preke potrebe. Uz obavezne testove, nepremostiva prepreka oličena je u zabrani svih putovanja, izuzev u slučaju takozvane nužnosti, iz profesionalnih, porodičnih, zdravstvenih i humanitarnih razloga i studija. Obavezan je i dvonedeljni karantin, ali i mogućnost njegovog izbegavanja, u slučaju boravka, kraćeg od 48 sati. Za to je potreban i poseban dokaz – povratna karta.

Ulazak iz zemalja Evropske unije znatno je jednostavniji – negativan test, ili evropska digitalna kovid potvrda.

Zato u Fudbalskom savezu Srbije očekuju da će, ipak, kontigent od oko 3.000 ulaznica biti maksimalno iskorišćen. Automatski, izabranici Dragana Stojkovića Piksija imali bi i odličnu podršku sa tribina, preko potrebnu da stignu do bodova i obezbede direktan plasman na Mondijal u Kataru 2022.

Utakmica u Lisabonu na programu je u ponedeljak, 14. novembra, od 20.45. „Orlove“, tri dana ranije (11. novembar), očekuje prijateljski duel sa Katarom, na stadionu „Rajko Mitić“. Početak je zakazan za 18 časova.

Reprezentativci Srbije počeće pripreme u ponedeljak, osmog novembra.

Utakmice sa Katarom i Portugalom prenosiće ekskluzivno Nova S.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)