Manćini vratio Balotelija među Azure pred meč sa Makedoncima

Azuri Baloteli Head coach Italy Roberto Mancini (L) and Mario Balotelli Italy Training Session And Press Conference
Photo by Claudio Villa/Getty Images

Selektor Italije Roberto Manćini vratio je u nacionalni tim 31-godišnjeg Marija Balotelija, nestašnog fudbalera koga je svojevremeno trenirao u Interu i Mančester Sitiju.

Povezane vesti

Manćini je objavio spisak od 35 igrača za predstojeće okupljanje Azura od 26. do 28. januara, u sklopu priprema za utakmicu protiv Severne Makedonije 24. marta u Palermu u okviru plej-ofa za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Ime Marija Balotelija posebno je privuklo pažnju na tom spisku. Ovaj 31-godišnji fudbaler trenutno igra u Turskoj za ekipu Adana Demirspora. Ovaj klub je jedno od najprijatnijih iznenađenja u šampionatu, ponajviše zahvaljujući italijanskom napadaču. Adana je trenutno četvrta u Super ligi Turske, a Baloteli je tom uspehu doprineo sa osam golova i tri asistencije.

„Super Mario“ je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svetu, a Manćini ga je trenira u dva kluba, Interu i Mančester Sitiju. I naravno u selekciji Italije.

Baloteli je za Azure odigrao 36 utakmica i postigao 14 golova. Poslednji put 7. septembra 2018. na meču s Poljskom. I tada je selektor bio Manćini.

Tokom bogate karijere Baloteli je igrao za Lumecane, Inter, Mančester Siti, Milan, Liverpul, Nicu, Marsej, Brešu, Moncu i Adanu Demispor.

Komentari (0)

Vidi sve komentare