Ronaldo usamljen na vrhu: Ovo je moj rekord i jedinstven je

FIFA World Cup 2. sep 20210:29 > 0:47 6 komentara
REUTERS/Pedro Nunes

Sa dva gola u finišu meča protiv Irske, kojim je Portugalu doneo trijumf, Kristijano Ronaldo je ostao usamljen na večnoj listi najboljih strelaca za reprezentaciju svoje zemlje.

Do ovog duela u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Portugalac je delio prvo mesto sa Irancem Ali Deijem. Obojica su imali učinak od 109 golova. Ronaldo je do ovog broja stigao sa dva gola protiv Francuske u grupnoj fazi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

povezane vesti

Prvu šansu da se osamostali propustio je u 15. minutu meča protiv Irske kada mu je golman  odbranio penal. Međutim, sve je nadoknadio u 90. i 96. minutu kada je sa dva gola glavom doneo veliku pobedu svom timu.

Istovremeno je upisao 111 golova za Portugal u 180 utakmica i postavio rekord, koji će čini se trajati veoma dugo. Ronaldo će naravno imati priliku i da uveća skor, jer iako ima 36 godina očigledno planira da još dugo nosi dres nacionalnog tima.

„Podrška navijača je vrlo važna. Navijači su nam dali snagu. Srećan sam što sam pomogao reprezentaciji da pobedi, srećan sam što sam oborio rekord, ali ekipa je najvažnija,“ rekao je Ronaldo i nastavio:

Ovo je moj rekord i jedinstven je. Neverovatno sam srećan, ovo je još jedan rekord u mojoj karijeri. Motivacija mi dolazi iz želje da nastavim da igram fudbal, kao i iz nedavnog ugovora kojim sam se vratio kući. I zbog toga sam mnogo srećan. Vrlo je važno svaki dan ustajati sa željom da postanete bolji, da ugodite navijačima i svojoj deci.

Komentari (6)

Vidi sve komentare