SP (Q): Ko će u baraž, BiH ili Crna Gora?

FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore 6. septembra sa početkom u 18 časova, na svom terenu igra protiv Malte poslednji meč kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U isto vreme, počinje duel između Azerbejdžana i BiH, a dilema je ko će izboriti plasman u baraž za Mundijal, BiH ili Crna Gora?

Računica je jasna. Crnoj Gori treba pobeda i pomoć Azerbejdžana, koji ne sme da izgubi od BiH. U slučaju da Bosna i Hercegovina stigne do trijumfa, sve će biti rešeno.

U svakom slučaju, izabranice Mirka Marića zaslužuje čestitke, jer su ispisale nove stranice istorije kada je ženski fudbal u pitanju. Naime, Crna Gora, pre kvalifikacija koje su u toku, nikada nije uspela da osvoji nijedan bod, a sada je prikupila devet.

FSCG

„Premašili smo očekivanja u kvalifikacijama koje se bliže kraju. Posle eliminacije Rusije, došli smo u priliku da se borimo za mesto u baražu, ali smo ispustili meč loptu na našem terenu protiv BiH. U ovom momentu, moramo da se fokusiramo na duel sa Maltom, da uradimo sve što je u našoj moći da stignemo do pobede. To je prvi uslov za mesto u baražu, tek ako pobedimo možemo da vidimo šta se desilo u Azerbejdžanu”, naglasio je selektor Mirko Marić.

Sledi dan odluke, utakmice počinju u 18 časova, a ostaje da se vidi da li će se plasmanu u baraž za Mundijal radovati Bosna i Hercegovina, ili Crna Gora.