Srbija konačno nije primila gol u kvalifikacijama

Tim Srbije u Dablinu
FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je novu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Luksemburga. Igra kao i rezultat nisu bili impresivni, ali za pohvalu je što konačno nije primljen gol u kvalifikacijama.

Mnogo je bilo turbulentno u prethodnom periodu kada su Orlovi u pitanju, ali jedna stvar je bila konstantna. Uvek bi se primio makar gol na utakmicama u kvalifikacijama za velika takmičenja.

povezano

Tako da, pored tri boda, ako može da se izvuče makar jedna pozitivna stvar iz meča u Luksemburgu, to je da Srbija konačno nije primila gol u kvalifikacijama. I to prvi put posle pune četiri godine. Poslednji put kada je mreža mirovala bilo je protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. Tada su Orlovi slavili 1:0 i poslednji put se plasirali na veliko takmičenje.

Od tada Srbija je primila golove u svim mečevima kvalifikacija za EURO 2020, kao i u oba baraž susreta protiv Norveške i protiv Škotske. Zaključno sa prvih pet utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru Srbija je primala golove na 15 uzastopnih utakmica u kvalifikacijama.

Za to vreme nešto bolja situacija bila je u ostalim takmičarskim utakmicama, pošto je Srbija uspela u tom periodu da sačuva mrežu na šest utakmica, računajući Svetsko prvenstvo u Rusiji i oba ciklusa Lige Nacija.

Komentari (0)

Vidi sve komentare