„Srbija nikoga i ničega ne treba da se plaši“

FIFA World Cup 9. nov 202114:003 komentara
fudbalska reprezentacija Srbije, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić
Peđa Milosavljević/STARSPORT

Milutinac. Jedan je Milutinac. Kapiten. Doktor. Jedan je i Viktor Savić. Milutinac. Glumac. Navijač Crvene zvezde, član njene Skupštine, u vodećem telu Fondacije.... Čovek sa beogradskog Banovog brda. I crveno-belog severa (ne bi Vam taj otišao na zapad, ne znam šta da se desi).

Vedar, pametan. I lep, dodale bi pripadnice nežnijeg pola. Opravdano. Naš sagovornik. Prijatelj. O čemu ćemo danas? Na primer, o fudbalu, svetskom fudbalu, kvalifikacijama za SP u Kataru. A, moglo je, komotno, da se izabere stotinu tema iz svih životnih sfera. Drugi put.

Povezane vesti

Sad samo o onome što Srbija 14. novembra dočekuje na nogama, duel sa Portugalom, uz TV prenos na Novoj S.

Hoćete da kažem nešto na osnovu mog iskustva sa prvog Svetskog prvenstva, održanog u Urugvaju, 1930. godine? Sve može, samo pitajte, Montevideo, Bog te video“, oteo se Viktoru širok osmeh, kao da veruje u ono što većina sumnja, njegov optimizam je zarazan, uočilo se odmah, tek što je počeo da „igra“ za Sport Klub.

U redu, prihvatamo iskustvo za polaznu tačku…

Timski duh je bitan, Srbija mora da bude tim, poput Jugoslavije u Urugvaju. I nikoga i ničega se ne plaši. U istoriji je ova zemlja nailazila na teške, komplikovane prepreke i umela ne mali broj da preskoči, red je na fudbalsku selekciju da preskoči moćni Portugal, na lisabonskom tepihu.

Viktor Savić
Srđan Stevanović/Starsport

Ne pretite praznom puškom?

Nikad.

Onda obrazložite silnu, pozitivnu energiju?

Zar uvek mora da slavi bolji, jači? Nigde nije zapisano“, uzvratio je Viktor.

Koga biste predložili selektoru Draganu Stojkoviću, da li Tirketa i Mošu u paketu, ili sebe?

Ma, sebe, naravno. Skromno: mnogo sam bolji od obojice, iza mene su turniri, pobede… Pokazaću pehare. Nema laži, nema prevare. Piksi, tu sam. Ako zatreba. Šta mi se dopada kod Piksija: postavio je stvari na svoje, pravo mesto, valjda je to bio i uslov da se prihvati funkcije, zabranjeno je mešanje u posao selektora. Konačno.

Portugal je, ipak, marka u svetskom fudbalu?

Jasno kao dan. Kristalno jasno. Još nešto, onaj nepriznati gol na Marakani…A, bio je… Da li je tom sudijskom odlukom pojačan motiv Portugalaca da se osvete? Moguće. Ponekad to može da bude i mač sa dve oštrice, pa, neka bude“, istakao je Viktor Savić Milutinac za SK.

Takvi se traže. Uvek. I svuda.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

 

Komentari

Vaš komentar