Švajcarska i Irska na SP; Portugalke u imaju još jedan meč

FIFA World Cup 12. okt 20220:11 0 komentara
Reuters/Molly Darlington

Reprezentacije Irske, Švajcarske i Portugala upisale su u utorak uveče pobede u drugom kolu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo za žene koje će 2023. godine biti odigrano u Australiji i Novom Zelandu.

Švajcarska i Irska su ovim pobedama obezbedile mesto na šampionatu seta, a Portugal će morati u interkontinetalni baraž.

Irska je bila bolja od Škotske, a jedini, ali Svetskog prvenstva vredan, gol na ovom meču postigla je u 72. minutu Amber Baret.

Švajcarska je, nakon produžetaka, bila bolja od Velsa i slavila je rezultatom 2:1. Nakon 90 minuta bilo je 1:1.

Povele su Velšanke preko Rijanon Roberts u 19. minutu, ali su domaće igračice došle do izjednačenja u poslednjim sekundama prvog dela meča. Strelac je bila Ramona Bahman.

Samo nekoliko minuta delilo je Vels od penala, ali su u 121. minutu Švajcarkinje pogotkom Fabiene Hum obezbedile sebi vizu za Australiju i Novi Zeland.

Portugal je eliminisao Island, ali će kao najslabije rangirana od tri pobedničke selekcije ići u kontinentalni baraž. Slavile su Portugalke nakon produžetaka 4:1, bilo je 1:1 nakon 90. minuta, a Islanđanke du od 52. minuta bile sa deset igrača na terenu.

Kosta je nekoliko minuta kasnije sa bele tačke donela prednost Portugalu. Ipak, samo četiri minuta kasnije Island uzvraća preko Vigosdotir.

Izdržale su Islanžanke do produžetaka, a u dodatnih pola sata više nisu mogle. Silva, Pinto i Nazaret donele su Portugalu ubedljivu pobedu.