Večiti derbi za nulu: I Gaučosi overili Mundijal

Lionel Messi
Juan Jose Garcia

U najvećem derbiju Južne Amerike, Argentina i Brazil su odigrali razočaravajući meč bez golova u okviru 14. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Takvim ishodom, Argentinci su se pridružili Brazilcima kao sigurni putnici na Mundijal.

Iako se očekivao spektakl u duelu ljutih rivala, Gaučosi i Selesao ga nisu priredili. Izuzetno oprezna igra na obe strane, sa prvobitnom namerom da se ne primi gol, donela je zanimljiv fudbal tek na trenutke.

Podatak da je okršaj završen sa ukupno 42 prekršaja, dovoljno govori kakvu smo predstavu videli u San Huanu. Oštri dueli, rasprave, sedam žutih kartona… Svega je bilo, samo onoga pravog ne.

Jedine kakve-takve pokušaje imali su Lautaro Martines i Rodrigo de Paul u prvom, te Lionel Mesi u drugom poluvremenu.

Identičnim rezultatom okončan je i meč između Kolumbije i Paragvaja. Golovi su viđeni samo u okršaju Čile – Ekvador u kojem su gosti upisali slavlje 2:0.

Estupinjan je pogodio u devetom, zatim je Vidal u 14. zaradio crveni karton, da bi Ekvadorci sa igračem više postavili konačan rezultat u 90+3. preko Kaiseda.

Na tabeli vodi Brazil sa 35 bodova, Argentina ima 29, Ekvador 23, Kolumbija i Peru po 17, a Čile i Urugvaj po 16. Slede Bolivija sa 15, Paragvaj sa 13 i Venecuela sa sedam.

Podsetimo, četiri prvoplasirana tima idu direktno na SP, dok petog čeka baraž.

Komentari (0)

Vidi sve komentare