Željko Petrović više nije selektor Iraka

FIFA World Cup 2. feb 202219:37 > 19:40 0 komentara
Željko Petrović
Guliver image

Fudbalski savez Iraka objavio je da je raskinuo ugovor sa crnogorskim trenerom Željkom Petrovićem nakon remija sa Libanom (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022 u Kataru.

Kvalifikacije za SP

Irak je prethodno izgubio od Irana (1:0).

„Niko mi ništa nije rekao“, kazao je Petrović za holandske medije.

„Uopšte nismo bili loši. Izgubili smo od Irana 1:0, bez četiri igrača koja su imala koronavirus. Protiv Libana falila su nam osmorica. Moj asistent mi je rekao da su bili veoma zadovoljni kako smo igrali“, rekao je Željko Petrović za „De Telegraaf“.

Crnogorski trener je funkciju selektora preuzeo pre tri meseca, kada je nacionalni tim napustio Holanđanin Dik Advokat, čiji je Petrović bio prvi saradnik.

Željko Petrović (56) je u bogatoj trenerskoj karijeri radio u brojnim klubovima kao šef stručnog štaba i asistent. Počev od Portugala, Holandije, Nemačke, Japana, Engleske… pa sve do Iraka. Krenuo je kao trener Boaviste, a onda redom: RKC, Hamburger SV (asistent), Vest Hem Junajted (a), Urava Red Dajmonds (a), Anžhi (a), Al-Šab, Srbija (a), Sanderlend (a), ADO Den Hag, Utreht (a), Botev Plovdiv, Badak Lampung, Inter Zaprešić, Fejenord (a), Viljem II, Irak (asistent, potom privremeni selektor).