Žreb u Dohi: Srbija ne može sa Poljskom, Japanom, Iranom…

FIFA World Cup 30. mar 20220:45 > 0:52 11 komentara
Aleksandar Mitrović
FSS

U utorak veče kompletirano je 85 odsto sastava četiri šešira pred mondijalski žreb, zakazan za petak. Srbija svečanu ceremoniju u Dohi, prema očekivanjima, dočekuje u trećoj grupi.

Plasman na planetarnu smotru u Katar obezbedilo je 27 reprezentacija. Konačan raspored ekipa KONKAKAF zone i još dva učesnika znaće se u četvrtak ranom zorom, oko 5.00. Poslednja tri putnika u Katar biće poznata sredinom juna.

Povezano

#related-news_1

Pobedom na „Dragau”, Portugal je obezbedio mesto u prvom šeširu.

Nazire se i sastav druge grupe, Meksiko i Sjedinjene Američke Države overiće plasmane na Mondijal 2022. u noći između srede i četvtka. Kostarika će najverovatnije u interkontinentalni baraž.

Definisan je i konačan skup unutar trećeg šešira. Srbija neće, barem u grupnoj fazi, moći da igra sa Poljskom, Japanom, Iranom, Južnom Korejom, Tunisom, Senegalom i Marokom.

Poslednja tri učesnika Mondijala 2022. saznaće se tek sredinom juna, posle dva interkontinentalna i preostalog evropskog baraža. Na žrebu će biti smešteni u četvrti šešir.

U prvom interkontinentalnom baražu igraće pobednik baraža Ujedinjeni Arapski Emirati – Australija sa petoplasiranom ekipom južnoameričkih kvalifikacija. U drugom će na megdan četvrti iz Severne Amerike, najverovatnije Kostarika, i pobednik Okeanije (susreta Solomonska Ostrva – Novi Zeland).

Žreb će biti poludirigovan. U grupama će moći da se nađu najviše dve evropske selekcije. Nijedan kontinent, izuzev Evrope, neće imati više od jednog predstavnika u grupi.

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.

Drugi šešir: Holandija, Hrvatska, Nemačka, Danska, Švajcarska i Urugvaj.

Na pragu: Meksiko i Sjedinjene Američke Države.

Treći šešir: Senegal, Iran, Japan, SRBIJA, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis.

Četvrti šešir: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador.

Preostala tri učesnika biće poznata posle baraža:

Peru – Australija ili UAE

Kostarika – Solomonska Ostrva ili Novi Zeland

Vels – Ukrajina ili Škotska