Čudno zvuči, ali Izrael će igrati na Kopa Amerika

IFA

Ugovor je već potpisan, ovome se zaista niko nije nadao.

Ugledni Atletik objavio je vrlo zanimljivu vest, jedna evropska selekcija nastupaće u budućnosti na Kopa Amerika. Poznato je i koja, mada je i taj termin „evropska“ uslovan.

U principu, radi se o azijskoj zemlji, koja je zbog političkih okolnosti član UEFA i nastupa u takmičenjima pod njenim okriljem od 1994. godine. Od tada, ova selekcija nikad nije učestvovala na Evropskom ili Svetskom prvenstvu.

Između ostalog i zbog toga je fudbalski savez ove zemlje došao na ideju kako da se njihov nacionalni tim pojavi na nekom velikom takmičenju. Ni manje ni više nego na Kopa Amerika, pa je potpisan i ugovor sa CONMEBOL (fudbalska konfederacija Južne Amerike).

„Ponosni smo što se pridružujemo velikoj porodici CONMEBOL, koja uključuje svetske prvake iz Argentine i peterostruke svetske prvake iz Brazila“, rekla je izraelska fudbalska federacija “IFA” u izjavi za The Atletik.

Izvor javlja da su sporazum potpisali predsednik CONMEBOL Alehandro Domingez i predsednik IFA Moše Zuares tokom Kongresa ove konfederacije u Asunsionu, u Paragvaju.

Prema rečima Zuaresa, izraelska reprezentacija će „igrati na jednom od najvažnijih turnira koji organizuje CONMEBOL, možda čak i na Kopa America“.

U međuvremenu, pojavio se i snimak potpisivanja ugovora. Ovogodišnji Kopa America startovaće 20. juna, a na njoj će učestvovati selekcije iz konfederacija CONMEBOL i CONCACAF, odnosno timovi iz Južne Amerike, te Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba.

Takmičenje će se održati u SAD-u, a poznato je da ove godine Izrael neće biti učesnik istog. Sledeće izdanje Kopa Amerika zakazano je za 2028, tada bi u žrebu mogla da bude i kuglica sa imenom Izraela.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!