Vukčević: Imamo problema, ali ne plašimo se Rumunije

Giuseppe Bellini, Getty Images Sport

Ljubiša Tumbaković neće moći da računa ni na Adama Marušića za start Lige nacija. Izveštaj iz Minhena koji se čekao je jasan, fudbaler Lacija neće igrati protiv Rumunije i Litvanije.

U nedelju je bilo jasno, a u ponedeljak saopšteno da Stevan Jovetić neće igrati u oba pomenuta meča. Čekao se odgovor lekara za Adama Marušića, a sada se analizira situacija sa Markom Vešovićem, Lukom Đorđevićem i Markom Jankovićem koji se takođe žale na povrede i gotovo je sigurno da neće igrati u petak protiv Rumunije u Ploeštiju, ali možda budu u mogućnosti da pomognu tri dana kasnije kada u Podgoricu dolazi Rumunija.

Nikola Vukčević se nada da crnogorska reprezentacija uprkos svemu neće izgubiti prvi meč u Ligi nacija protiv Rumunije.

“Moramo da razmišljamo pozitivno. Pozitvnom energijom i borbenošću do poslednjih atoma snage moramo da nadomestimo izostanke, a ima ih baš dosta. Naš cilj je da ostvarimo pozitivan rezultat protiv Rumunije. Pozitivan rezultat je sve osim poraza, ali mi u Ploešti putujemo sa željom da stignemo do pobede. Cenimo i poštujemo rivala, ali i pored svih problema siguran sam da nema razloga da se plašimo, niti da im prepuštamo ulogu favorita”, naglasio je Nikola Vukčević koji je tokom leta iz portugalske Brage prešao u španski Levante i nastavio:

“Znam da vas najviše zanima zašto još uvek nisam debitovao za Levante. Razlog nije nedostatak kvaliteta, jer podatak da sam najskuplji igrač u istoriji Levantea dovoljno govori o tome koliko me cene. Problem je što sam imao problema sa Bragom, propustio sam deo priprema i sada to nadoknađujem. Pripreme sa reprezentacijom i utakmice protiv Rumunije i Litvanije će ujedno biti prilika da stručni štab Levantea ubedim da sam maksimalno spreman i da je vreme da opravdam njihovo poverenje na terenu. Ponavljam i protiv Rumunije i protiv Litvanije idemo na pobedu. Ova ekipa ima kvaliteta i snage da nadoknadi izostanak svakog igrača, pa i fudbalera kakvi su Jovetić i Marušić. Mi smo pre svega tim i kao tim ćemo se boriti i izboriti za mesto na Evropskom prvenstvu, prvom u istoriji Crne Gore”.

Reprezentacija Crne Gore u četvrtak putuju za Rumuniju, a prvi meč u Ligi nacija igraće u petak sa početkom u 20 časova i 45 minuta.