Enrike kao Pep – nema telefona tokom obroka

David Ramos/Getty Images

Selektor Španije Luis Enrike odlučio je da svojim izabranicima zabrani upotrebu mobilnih telefona tokom obroka, a napadač Isko pozdravio je takvu odluku.

Enrike će debi na klupi ‚Crvene furije‘ imati u subotu, kada njegova reprezentacija gostuje Engleskoj u prvom kolu Lige nacija. Tri dana kasnije, Španci dočekuju Hrvatsku.

Povezano

Uvek je lepo imati pomalo discipline, a to što nećemo koristiti mobilne telefone tokom obroka je dobro za mene. Ovih dana smo često više fokusirani na mašine, nego razgovor sa saigračima“, istakao je Isko.

Prethodno je menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola odlučio da zabrani svojim igračima upotrebu mobilnih telefona u trening centru ‚Građana‘. Jedino mesto gde mogu da ih koriste je svlačionica.

Enrike je na klupu Španije stigao posle šokantne eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji od selekcije domaćina posle izvođenja penala. Tome je prethodio otkaz Hulenu Lopetegiju dva dana pre početka Mundijala jer je postigao dogovor oko preuzimanja Reala, pa je priliku dobio Fernando Jero.

Dan Mullan/Getty Images

Mnogi su u međuvremenu doveli u pitanje imenovanje Enrikea za selektora zbog njegovog problematičnog odnosa sa medijima, a više puta u prošlosti nije krio koliko ne voli Real. Isko, koji igra upravo za ‚kraljevski klub‘, naglašava da je tim odlično prihvatio metode novog selektora, kao i njegove ideje van terena. Enrike je u sredu tako svoje izabranike odveo u ‚sobu za bekstvo‘, iz koje učesnici mogu da izađu tako što će rešiti zagonetku.

Bilo je sjajno, uspeli smo da se zabavimo i ne razmišljamo o drugim stvarima. Morali smo da nađemo tragove i rešimo zagonetke. Zadovoljni smo Enrikeom i radujemo se što nas čekaju važne stvari, kao što su utakmice jer ćemo shvatiti na kom smo nivou“, naglasio je Isko.

Duele koji ‚Crvenu furiju‘ čekaju na početku Lige nacija moći ćete da pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba.