Robi za N1: Možemo sa svima u Evropi, Hrvatska model

Printscreen

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki rekao je u intervjuu za N1 da je glavni cilj Zmajeva plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

BiH započinje takmičenje u Ligi nacija utakmicom protiv Severne Irske u Belfastu od 15 časova (Sport Klub 1). To će ujedno biti i debi Prosinečkog na klupi u zvaničnim mečevima.

Severna Irska je reprezentacija koja već šest godina ima iste igrače, igra prepoznatljiv fudbal, na duge lopte. Publika ih nosi kad igraju kod kuće i umeju da budu izuzetno agresivni. Bili su blizu Mondijala, ali su ispali od Švajcarske u baražu zbog jednog penala, koji je možda bio, možda i ne. Neće nam biti lako uopšte, ali imamo dobru atmosferu i kvalitet da igramo protiv svakoga u Evropi„, poručio je hrvatski trener u intervjuu za N1.

Proslavljeni fudbaler za duel sa Ostrvljanima, a zatim i Austrijom u Zenici u utorak, ne može da računa na najjači sastav. Sead Kolašinac je odsutan zbog povrede, a Prosinečki je odlučio da sa spiska izostavi dugogodišnjeg prvog golmana Asmira Begovića.

Onaj ko je motivisan, ko želi da bude deo ove reprezentacije je uvek dobro došao, oni koji razmišljaju na drugačiji način nema potrebe da dolaze. Imamo dobru grupu igrača, ove starije i mlađe koji nadolaze. Kroz taj kvalitet i atmosferu nastojaćemo da ostvarimo dobre rezultate„.

Neizbežna tema bila je i reprezentacija Hrvatske, koja je na nedavnom Mondijalu osvojila drugo mesto. Prosinečki smatra da su Vatreni model kako bi njegova ekipa trebalo da igra.

Radićemo na tome da BiH bude kao Hrvatska. Kvalitet imamo i toga se ne bojimo. Važno je da ambijent koji trenutno imamo ostane i u budućnosti. Na dobrom smo putu da napravimo dobar rezultat, a za nas je dobar rezultat plasman na Evropsko prvenstvo ili neko drugo veliko takmičenje. To sam naglasio i kad sam dolazio. Izostanak sa EP je nešto najgore što se može desiti„, zaključio je Prosinečki.

Pogledajte kompletan intervju selektora BiH.