Krstajić: Biće promena za Rumuniju, Kolarov komandant

Maddie Meyer/Getty Images

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić govorio je na konferenciji za medije pred meč drugog kola Lige nacija protiv Rumunije u Beogradu.

Srbija je u prvom kolu u petak savladala Litvaniju u gostima sa 1:0, ali se proteklih dana više od te utakmice govorilo o raskolu u državnom timu i izjavama Luke Milivojevića i Matije Nastasića, koji nisu pozvani u redove Orlova. Fudbaler Kristal Palasa je pre toga optužen da je po nalogu menadžera Falija Ramadanija vršio uticaj na druge reprezentativce, a sa tim rečima pomoćnika Milana Obradovića se složio i selektor Krstajić. Milivojević je naglasio da se radi o laži, dok je Nastasić izjavio da ga niko iz reprezentacije nije zvao i da ne želi da sarađuje posle svega sa Krstajićem. 

Krstajić je i pored problema u državnom timu fokusiran na predstojeći meč na stadionu Partizana.

„Sutra igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum. Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povredjeni Milan Rodić, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati, videću danas na treningu ko je spreman za sutra“, rekao je Krstajić

Selektor Srbije je naglasio i da je delimično zadovoljan utakmicom u Viljnusu. 

„Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji jer je ova ekipa igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što nismo kažnjeni. Analizirali smo Rumune, radi se o ekipi koja se takodje uigava, sa novim selektorom Kozminom Kontrom, igraćemo protiv brže i agresivne ekipe, ali želimo da pobedimo, posebno jer igramo kod kuće“, dodao je Krstajić. 

Kapiten Aleksandar Kolarov je prošle nedelje govorio i o izboru pojedinih igrača da nastupaju za državne timove drugih zemalja, a ne srpski, iako su rođeni i karijeru su gradili u Srbiji. To se najviše odnosilo na desnog beka Crvene zvezde Filipa Stojkovića, koji igra za Crnu Goru, u čiju odbranu je stao i klub iz Ljutice Bogdana. U nedelju je i o tom slučaju govorio i Krstajić. 

„O Aleksandru Kolarovu je suvišno pričati sigurno da nam znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije komandant odbrane već cele reprezentacije Srbije. Za Kolarova imamo zamenu u Rodiću, što se tiče desne strane u slučaju da Antonio Rukavina ne može imamo Milenkovića, a šta ćemo za budućnost kad ode Rukavina ostaje samo Milenković. Imamo mlađe igrače, zlatne orliće koji ne igraju u svojim klubovima“, dodao je Mladen Krstajić.

Utakmica Grupe 4 Lige C Lige nacija između Srbije i Rumunije se igra u ponedeljak od 20:45. Direktan prenos ne propustite na Sport Klubu 1. 

Getty Images Sport, Maddie Meyer