Karvahal tražio Šoov broj posle okršaja na "Vembliju"

Michael Regan/Getty Images

Španski fudbaler Dani Karvahal tražio je od svog saigrača Davida de Hee broj Luka Šoa, koji je doživeo povredu posle njihovog duela tokom utakmice prvog kola Lige nacija.

Šo je posle vazdušnog okršaja sa Karvahalom doživeo potres mozga, a više od deset članova lekarskog osoblja pružilo mu je pomoć na samom terenu. Defanzivac Mančester Junajteda je na nosilima iznet sa terena „Vemblija“ u ranoj fazi drugog poluvremena.

Povezano

„Marka“ je prenela da je španski fudbaler po završetku utakmice otišao u englesku svlačionicu u nadi da bi mogao da porazgovara sa Šoom, ali je on već prebačen u bolnicu. Zbog toga je od De Hee tražio kontakt sa engleskim fudbalerom da bi bio siguran da mu je bolje.

Sâm Šo je nekoliko sati posle utakmice, u kojoj su Španci slavili 2:1, objavio da je dobro prošao, a dan kasnije je Fudbalska asocijacija Engleske potvrdila da je doživeo potres mozga.

Fudbaler Junajteda se u duelu sa Španijom prvi put posle godinu u po dana našao u dresu reprezentacije, pošto je poslednjih sezona imao velikih problema sa povredama.


Od početka sezone Šo je prvi izbor menadžera Žozea Murinja u Mančester Junajtedu na mestu levog beka i odigrao je sve četiri utakmice u Premijer ligi. Odlična izdanja usledila su posle ozbiljnih povreda poslednjih godina, uključujući dvostruki prelom noge zbog kojeg je pauzirao 11 meseci.