Prosinečki: Imaju mana, ali tu im je prevodilac…

N1

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na konferenciji za medije u Zenici pred meč 2. kola Lige nacija protiv Austrije dao je interesantan odgovor na pitanje koje su najslabije karakteristike u igri sutrašnjeg protivnika.

„Dobro sad, da ja kažem, a ona njima prevodi…“, nasmejao je Prosinečki novinare i prisutne u pres centu fudbalske reprezentacije BiH u Zenici.

Imaju mana, mislim da su sa novim trenerom dobili disciplinu, imaju kvalitet, prave razliku, znaju šta hoće, fizički su dobri„.

Ipak, Prosinečki tvrdi da BiH ide na pobedu.


Imaju mane, nadamo se da smo ih dobro analizirali. Bilo bi super kada bi bilo šest bodova, tome se nadamo i verujemo da možemo„, poručio je.

Znamo snagu Austrije. Sigurno je da nas očekuje zanimljiva utakmica i posle, ne tako dobre igre u Irskoj, nadam se da ćemo ovog puta i odigrati bolje. Svi su igrači zdravi, ali videćemo i ko će od onih koji su bili povređeni konkurisati za tim„, kazao je Prosinečki.

Kazao je da će se 11. septembra igrati specifična utakmica – ali su tri boda najvažnija.


BiH je 8. septembra u prvom meču Lige nacija u Belfastu pobedila Severnu Irsku, a golove su dali Haris Duljević i Elvis Sarić.

Kako god bilo, mi smo ipak pokazali karakter u Irskoj. Pogotovo u odbrani. Oni su ekipa koja šest godina igra zajedno i napravili su nam veliki pritisak,“ napomenuo je Prosinečki i dodao kako su osvojena tri boda najvažnija, pogotovo zbog samopouzdanja za sutrašnju utakmicu.

Mi igramo kući i želimo, što i insistiram, opet da imamo loptu u nogama. Austrija je disciplinovana ekipa, koja gaji presing na svim delovima terena, ali ja se nadam da ćemo mi biti ekipa koja će moći izaći kroz igru i napasti. Nadam se da će to biti i bitno drugačija utakmica nego protiv Severne Irske“, kazao je Prosinečki.

U utorak, 11. septembra na Bilinom Polju najbolji bh. fudbaleri odmeriće snage sa Austrijom, što je drugi meč Lige B Lige nacija u fudbalu, novog takmičenja UEFA.

Susret je zakazan za 20:45. Meč će se moći pratiti na SK7.