Modrić: Na kraju je dobro i prošlo

Clive Mason, Getty Images Sport

Kapeten Hrvatske Luka Modrić smatra da su Vatreni još daleko od prave forme i da je usledio raspad pošto su primili prvi pogodak u porazu od Španije 6:0.

„Nismo ovo očekivali, bio je to jako težak poraz. U utakmicu smo, međutim, ušli jako dobro, prvih 20 minuta je bilo zaista dobro. Svi zajedno smo vršili dobar presing, pa imali dve ili tri čiste šanse za pogodak no nismo pogodili. Kada smo, pak, primili prvi gol a posebno drugi raspali smo se“, rekao je 33-godišnji vezni igrač. Počeli smo tada igrati igru svako za sebe, nismo pomagali jedan drugome, daleko smo stajali od igrača a protiv ovakve ekipe to je samoubistvo. Žalosno je reći, ali na kraju je i još dobro prošlo.“, istakao je Modrić.

Hrvatska je u utorak doživjela svoj najteži poraz ikada i to dva meseca nakon što je na Svetskom prvenstvu u Rusiji zadivila svet osvojivši srebrnu medalju.

„Kasnije smo se tokom utakmice izduvali, verovatno još nismo svi u punom treningu, početak je sezone. Ali opet, bez obzira na to, nedopustivo je da ovako rasprodajemo ugled kojeg smo tako teško stekli“, napomenuo je najbolji igrač SP. „Ako pristup nije onakav kakav je bio na Svetskom prvenstvu teško možemo igrati protiv bilo kakve ekipe a pogotovo protiv ovakve“, dodao je Modrić.