Savić na bolovanju, Jovetić počeo sa radom

Giuseppe Bellini, Getty Images Sport

Stevan Jovetić je počeo sa laganim treninzima, a Stefan Savić je posle obavljenih pregleda u Madridu stavljen na listu povređenih igrača. Jovetić nije igrao protiv Rumunije i Litvanije, a Savić je bio centralna figura u sastavu Crne Gore.

Iskusni defanzivac i komandant odbrane Crne Gore koja je ostala nesavladana u duelima sa Rumunijom u Ploeštiju i Litvanijom u Podgorici na stratu Lige nacija, obeležio je i jubilej protiv Litvanaca. Crna Gora je pobedila sa 2:0, a Savić u 50. meču u dresu sa državnim grbom postigao gol za vođstvo.

Savić je doneo odluku da igra na svoju odgovornost jer je bio rovit. Doživeo je kontuziju mišića i sada mu sledi pauza. U narednom kolu šampionata Španije, Atletiko igra protiv Eibara, ali Savić svakako nije bio u planovima za ovaj meč jer je dobio crveni karton protiv Selte. Prema poslednjim informacijama veoma male su šanse da se iskusni defanzivac pojavi u sastavu tima i na startu Lige šampiona u kojoj Atletiko gostuje Monaku.

Male, jako male šanse da zaigra na ovom meču ima i Stevan Jovetić. Sjajni napadač je mirovao desetak dana, sa trenizima je počeo u utorak. Izvesno je da neće igrati protiv Tuluza u narednom kolu šampionata Francuske, a prema informacijama koje dolaze iz kluba gotovo je sigurno da Jovetić neće biti u kombinaciji za prvi meč u elitnom takmičenju protiv Atletika.