Žurka je prošlost: Sančo i Ejbraham opet u timu

Michael Regan/Getty Images

Napadač Borusije iz Dortmunda Džejson Sančo i fudbaler Čelsija Tami Ejbraham biće u sastavu reprezentacije Engleske za nedeljnu utakmicu Lige nacija sa Belgijom.

Njih dvojica su zajedno sa levim bekom Benom Čilvelom propustili prijateljsku utakmicu sa Velsom, pošto se nisu pridržavali protokola koji je uveden zbog pandemije koronavirusa.

Povezano

Razlog za njihovo kršenje pravila bila je žurka iznenađenja povodom Ejbrahamovog rođendana. Ta zabava je održana prošlog vikenda, a pored njih trojice prisustvovali su joj članovi porodice fudbalera Čelsija i najbliži prijatelji.

U Engleskoj su zbog pandemije koronavirusa zabranjena okupljanja više od šest osoba, a njima trojici je odmah pošto se saznalo za žurku naloženo da odlože priključivanje reprezentaciji. Potom je selektor Garet Sautgejt odlučio da ne računa na njih trojicu za meč sa Velsom, da bi se Sančo i Ejbraham priključili timu ovog vikenda.

Sa Čilvelom nije takav slučaj zbog bolesti, koja nije povezana sa koronavirusom, ali se svakako testirao.

Vratili su se u tim i idemo dalje“, rekao je Sautgejt,Tami i Džejdon su trenirali sa timom u subotu i svi su na raspolaganju. Propustili su nekoliko treninga, to je razlog male zabrinutosti, ali je to gotova stvar. Ben se testirao u subotu, sačekaćemo rezultate, pa ćemo videti šta dalje“.

Susret između Engleske i Belgije na programu je u nedelju od 18 časova i možete da ga pratite na Sport Klubu HD.