Ristić: Prvo Turska, pa fokus na Škotsku

Fudbalski savez Srbije

Nije Mihajlo Ristić mogao da zabeleži bolji debi za „A“ reprezentaciju Srbije. Fudbaler francuskog Monpeljea odigrao je po levoj strani svih 120 minuta u pobedi protiv Norveške 2:1 u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Fudbalski savez Srbije

Nije bio najlakši i najjednostavniji način da se debituje za nacionalnu selekciju. Utakmica jako teška, odgovornost velika. Srbija je zemlja fudbala. Na kraju je sve ispalo sjajno. Prva utakmica, odličan rezultat i što je najvažnije prošli smo u finale baraža za Evropsko prvenstvo“, rekao je Ristić.

Srbija je u Norveškoj odigrala jednu od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko godina.

Jako zahtevna utakmica i na fizičkom i na mentalnom planu. Mislim da smo kontrolisali utakmicu svih 120 minuta. Ključ je bio u našim rukama. Imali smo određene padove i oscilacije u igri, ali ništa značajno. Mislim da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji, ali zadovoljni smo i ovako“, priseća se Ristić dešavanja u Oslu.

Povezano

Poslednja prepreka na putu ka šampionatu Starog kontinenta biće Škotska 12. novembra u Beogradu.

Ne razmišljamo o Škotima. Imamo u sredu utakmicu sa Turskom u okviru Lige nacija . Biće vremena da pričamo o duelu sa Škotskom

Sjajan utisak protiv Norveške pokvaren je porazom od Mađarske na domaćem terenu u Ligi nacija

Videlo se protiv Mađarske da smo emotivno i fizički ispražnjeni. Ne vredi da se mnogo vraćamo na taj meč“

Ristić je zadovoljan atmosferom u taboru reprezentacije.

Mnogo momaka znam od ranije. Igrali smo u mlađim selekcijama zajedno i ovde se okupljali. Bilo je divno prisetiti se tog okruženja. Sve je kao i tada, možda i za nijansu bolje“, kaže igrač Monpeljea.