Džeko pred Crnu Goru: Na krilima navijača do pobede

REUTERS/Dado Ruvic

Odbrojavanje se bliži kraju. Utakmica između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, na programu je 23. septembra sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a na talonu je plasman u A divizuju, sigurni baraž mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo, u slučaju neuspeha tokom kvalifikacija koje slede.

Istog dana, snage će odmeriti Finska i Rumunija, a uoči poslednje dve runde, BiH ima osam, Crna Gora sedam Finska četiri, a Rumunija tri boda. U poslednjem kolu, igraće Rumunija i BiH, odnosno Crna Gora i Finska, ali u ovom momentu, sve misli su usmerene ka Zenici.

„Očekujem tešku utakmicu. Crnoj Gori je kao i nama ovaj meč jako bitan, a nerešen rezultat joj je odgovara. Očekujem da Crna Gora bude ofanzivna. Utakmica će biti zahtevna i teška“, rekao je Edin Džeko, pa nastavio:

Filippo Alfero/Getty Images

„Svi igrači su svesni koliki je ulog. Momci su spremni, dobro se radilo i treniralo. Drago nam je što se nalazimo u ovoj situaciji. Zavisimo od naših rezultata. Znamo šta nam pobeda donosi, igramo pred našim navijačima. Utakmica koja sledi, pred dupke punim tribinama je ogroman motiv da pokažemo koliko možemo i vredimo.  Daćemo sve od sebe na terenu, nadam se da će nam navijači pomoći, verujem da na krilima pomenute podrške možemo do pobede”.

Utakmica između BiH i Crne Gore na programu je 23. septembra, sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Poprište duele će biti Zenica.