Lazar Samardžić će igrati za Srbiju!

FIFA World Cup 19. sep 202212:28 7 komentara
Lazar Samardžić
Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi potvrdio je da će Orlovi ubuduće verovatno moći da računaju na Lazara Samardžića, fudbalera Udineze.

Mladi, 20-godišnji Samardžić je rođen u Berlinu, ponikao je u Herti, u kojoj je bio od svoje sedme godine, potom je prešao u Lajpcig, a pred početak prošle sezone u Udineze.

„U Milanu nisam bio na utakmici da bih gledao Radeta Krunića, već Lazara Samardžića. Prethodno smo obavili telefonski razgovor 1. ili 2. septembra nakon kojeg sam odlučio da ga uživo gledam. Razgovor mi je ulio nadu i on je pokazao želji da igra za Srbiju“, rekao je Stojković i dodao:

Pročitajte i:

„Ja sam mu naravno rekao šta očekujem od njega, gde ga vidim u timu i čini se da mu se to svidelo i da smo našli zajednički jezik. Ukoliko sve bude u redu i ukoliko bude nastavio da igra na sadašnjem nivou, u sledećem ciklusu možemo da ga očekujemo u reprezentaciji Srbije”.

Samardžić je vezni fudbaler, igra i po levom krilu, a u mlađim kategorijama je igrao za Nemačku.

“Kod njega nije bilo dileme da između Srbije i Nemačke. Dogovor je da debituje u narednom kvalifikacionom ciklusu, od marta. Naravno, ako bude igrao dobro kao sada. On igra u Udinezeu, u jednoj od najjačih liga na svetu“.

Lazar Samardžić
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Usledila je i detaljna analiza fudbalera Udinezea.

„Reč je i mladom igraču koji ima potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period prateći njegove igre, jeste anticipacija u igri, zaista zaslužuje pažnju. Ofanzivni je igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, na početku je karijere“, kaže Piksi i dodaje:

„Nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a na njima je da odluče za koga će igrati“.