LN: Crna Gora napada Farska Ostrva u Toršavnu

FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore odmeriće snage sa selekcijom Farskih Ostrva na startu premijernog izdanja Lige nacija. Utakmica je na programu 22. septembra sa početkom u 19 časova.

Crnu Goru četiri dana kasnije, 26. septembra na DG areni, očekuje duel sa Azerbejdžanom. U grupi je i selekcija Kipra, a Crna Gora je u diviziji C.

FCSG

„Kao što sam rekao i prilikom žreba, ovo je ujednačena grupa, u kojoj svako svakog može da pobedi. Očekujem neizvesne mečeve sa Farskim Ostrvima i Azerbejdžanom, ali smo trenutno fokusirani samo na narednu utakmicu. Nismo u poziciji da potcenimo bilo kojeg protivnika, niti smo favoriti u ovim mečevima. Najvažnije je da devojke daju svoj maksimum, to je osnovni preduslov za dobar rezultat“, rekao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora će biti oslabljena u mečevima sa Farskim Ostrvima i Azerbejdžanom. Zbog povreda neće biti Nađe Stanović, Medine Dešić i Nikoline Caković, dok će Darija Đukić propustiti samo duel sa Farskim Ostrvima.

FSCG

„Igraju se dve utakmice u četiri dana i zbog toga nam je svaki izostanak veliki hendikep. Sa druge strane, to je šansa za mlađe igračice da pokažu koliko mogu i iskoriste ukazanu šansu“, objasnio je Marić.

Crnogorska selekcija prvi zvanični meč odigrala je protiv Farskih Ostrva – 4. aprila 2013. godine, a utakmica na startu pretkvalifikacionog turnira za SP završena je remijem – 3:3.

Još jednom su Crna Gora i Farska Ostrva igrale u zvaničnoj utakmici – u aprilu 2017. godine, u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Mundijal. Farska Ostrva su bila domaćin turnira i slavila su 2:1.

Bonus video