Navijači teraju Sautgejta, on preuzeo odgovornost za debakl

UEFA Nations League 15. jun 20220:12 > 1:04 1 komentar
Engleska Sautgejt England manager Gareth Southgate looks dejected after the match UEFA Nations League - Group C - England v Hungary
Action Images via Reuters/Paul Childs

Reprezentacija Mađarske je više nego ubedljivo savladala Englesku na njenom terenu što je teško palo domaćim navijačima.

Povezane vesti

Mađarska je pobedom od 4:0 postala prvi reprezentacija koja je postigla četiri gola na gostovanju protiv Engleske još od novembra 1953. kada je upravo čuvena mađarska „Laka konjica“ predvođena legendarnim Puškašom slavila na londonskom Vembliju sa 6:3.

Deo publike počeo je da napušta stadion u Vulverhemptonu mnogo pre kraja utakmice, a oni koji su ostali uzvikivali su selektoru Geretu Sautgejtu i igračima da „ne znaju šta rade“.

„Odabrao sam mladu ekipu za ovaj meč. Dakle, sva odgovornost za rezultat leži na meni. Kada meč nije krenuo po našem scenariju, nismo mogli da preokrenemo tok susreta. Za mnoge igrače to će biti korisno iskustvo. Iako razumem negativnu reakciju tribina na ovakav rezultat. Ja sam trener ovog tima i kao takav moram da zaštitim svoje igrače. Rezultat je uvek moja odgovornost“, rekao je Geret Sautgejt posle meča.

I golgeter nacionalnog tima Hari Kejn stao je u odbranu Sautgejta kad su ga upitali za sudbinu selektora.

„Veoma je neprijatno čuti takva pitanja. Ne zaboravite zbog najnovijih rezultata ono što smo ranije postigli. Sautgejt je bio ključna figura u transformaciji ovog tima. On je ovaj tim učinio jednim od najuspešnijih u poslednjih 50 godina. Imali smo dva sjajna turnira pod njegovim vođstvom. I ne paničite zbog nekoliko neuspeha. Morate ostati mirni“, rekao je centarfor Totenhema.

Engleska je u četiri meča Lige nacija osvojla samo dva boda.