Saturn napustio Premijer ligu

Ruski fudbalski klub Saturn istupio je iz Premijer lige zbog velikih finansijskih problema i nemogućnosti da pronađe generalnog sponzora.

„Obavestili smo Fudbalski savez Rusije i Premijer ligu da zbog finansijskih problema nećemo moći da se takmičimo u sezoni 2011/2012 ni u jednoj ligi“, navodi se u saopštenju.

Takvu odluku čelnici Saturna doneli su nakon što je pre pet dana nadležni sud odlučio da proglasi stečaj kluba čiji dugovi iznose oko 800 miliona rubalja (26 miliona dolara).

Saturn je u ovogodišnjem šampionatu Rusije zauzeo deseto mesto, a drugi je klub koji se u poslednje dve sedmice zbog finansijskih problema povukao iz Premijer lige. Prethodno je to uradio Akmar iz Perma, koji će naredne godine igrati u drugoj ligi.

U februaru ove godine istu sudbinu doživeo je Fudbalski klub Moskva, koji se povukao kada je ostao bez generalnog sponzora.

I dok jedni klubovi propadaju zbog dugova, drugi ruski Premijer ligaši se takmiče sa bogatim zapadnoevropskim ekipama. Šampion Zenit je najavio da će trener Lućiano Spaleti imati budžet od 100 miliona evra za zimski prelazni rok, a velikog rivala pokušaće da isprati i moskovski CSKA koji želi da vrati titulu koju je poslednji put osvojio 2006. godine.

Author: AK