Nikolić: VAR ubija dušu fudbala

Rusija 5. jul 202010:09 > 10:13
Getty Image/Ian Walton

Nekadašnji trener Partizana i Rada Marko Nikolić prilično je dobro krenuo na novom poslu – moskovska Lokomotiva beleži dobre rezutlate, ali je u subotu tim iz ruske prestonice remizirao sa Sočijem, uprkos činjenici da su imali velike prilike da osvoje tri boda.

Nikolićeva Lokomotiva imala je velike šanse da slavi protiv Sočija, ali su joj posle konsultacija sa VAR sobom poništena dva gola.

Poznato da ne volim VAR, ta tehnologija ubija fudbalsku dušu. Međutim, ne mogu da komentarišem odluke sudija, imali su dovoljno vremena da pogledaju snimak“, izjavio je Marko Nikolić posle poraza.

„Nažalost, mi smo izgubili dva boda. Jasno je da klubovi dolaze da igraju defanzivno, a prema mom osećaju imali smo 80 odsto posed lopte u drugom poluvremenu. Nedostaje nam efikasnost u završnoj fazi. Moramo biti gladniji golova i da pokušamo da budemo efikasniji“, zaključio je srpski trener.

Nikolić ima 40 godina, a pre dolaska u Lokomotivu vodio je Rad, Vojvodinu, ljubljansku Olimpiju i Fehervar, a trener beogradskog Partizana bio je u dva navrata – od 2013. do 2015. godine, a potom od 2016. do 2017.