„Igrače slati u rat? Kao kad je SSSR izgubio od Jugoslavije“

Rusija 4. sep 202214:01 0 komentara
Dinamo Kijev
foto: shutterstock.com

U Rusiji je veliku osudu izazvala izjava predsednika kijevskog Dinama da bi zbog loših igara fudbalere ovog kluba trebalo poslati u vojsku.

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac SSSR i veteran CSKA Moskve Vladimir Ponomarjov oštro je kritikovao predsednika Dinama iz Kijeva Igora Surkisa.

„Kada je SSSR u davna vremena izgubio od Jugoslavije, raspuštena je i vojska. Ovo je preterano! Zašto govoriti takve gluposti? Da li su krivi ili šta, zato što su izgubili utakmicu? Pa protivnici su bili jači. Još jedna glupost od predsednika Dinama iz Kijeva. Igrači generalno mogu ga odbiju da igraju za klub. I oni će to učiniti! Ovo je potpuni idiotizam! Posle ovoga, Dinamo Kijev može da bude raspušten. Ne isključujem ovo“, rekao je Vladimir Ponomarjov za ruski Sport Ekspres.

U nedavnom intervjuu Surkis je izjavio sledeće:

„Shvatite da ja ne igram utakmice, to je posao fudbalera. Mogu nekako moralno da ih stimulišem, finansijski. Daju lepe intervjue, kažu da su spremni, a onda odigraju loše. Ako niste spremni da se borite na terenu, dobro ste vojno sposobni. Onda momci, budite ljubazni i pošteni, idite branite našu zemlju. Ovo je moja poruka njima“, citirali su ruski mediji Igora Surkisa.

Dinamo Kijev je u seriji od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Najpre je dva puta izgubio od Benfike u kvalifikacijama za Ligu šampiona, onda je poklekao i u nacionalnom šampionu protiv Dnjepra i Zorje.