Basta: sada uživam u fudbalu

Dušan Basta vratio se u tim Udinezea pošto je dugo imao problema sa povredom. Sada je standardni deo tima, a do ove pozicije stigao je posvećenošću i mukotrpnim radom. Poslednji problem sa povredom dogodio se na utakmici protiv Sijene, kada je u prvom minutu postigao pogodak. Sada je spreman za nove napore koji očekuju tim Udinezea.

– Mnogo se bolje osećam i mislim da ću danas ili sutra početi sa treninzima. Što se tiče one duge pauze, definitivno mi nije bilo lako, posebno sa psihičke strane. Kada je van terena, svaki igrač se oseća kao da je u zatvoru. Srećan sam što je taj period iza mene, ponovo sam u ekipi i zaista sam srećan – rekao je Basta za TV kanal Udinezea.

Bivši igrač Crvene zvezde smatra da je jedinstvo jedna od tajni uspeha kluba iz Udina.

– Trener Gvidolin je došao i promenio mentalitet tima. Ostali smo bez nosilaca igre i veoma bitnih fudbalera, ali smo ovu sezonu odlično počeli. Igramo utakmice dva puta nedeljno i to nam pomaže da još bolje funkcionišemo kao ekipa. Otišli su Sančez, Zapata i Inler, ali mi smo i dalje veoma dobri, što se i vidi na terenu.

Pogodak protiv Sijene uliva mu dosta samopouzdanja pred nastavak takmičenja.

– Srećan sam zbog gola posle dugo vremena i to će puno značiti za dalji tok sezone. Prvi smo na tabeli, ali nemamo neka prevelika očekivanja. Cilj je da osvojimo još 40 poena i da uživamo u fudbalu. Najveći problem može da nam predstavlja to što se previše priča o nama. Što se mene lično tiče, nadam se da ću ovde dugo da ostanem, jer mi se sviđaju i klub i grad – zaključuje potencijalni reprezentativac Srbije.

Author: Sportal