Kaljehon: Padovi su normalni, sanjam Skudeto

Serie A 15. dec 20179:46 > 9:49
Maurizio Lagana/Getty Images

Fudbaler Napolija i reprezentativac Španije Hoze Kaljehon u izjavi za "Korijere delo sport" govorio je o padu forme ekipe sa "San Paola" i objasnio uzroke tog pada. Takođe, govorio je o ispadanju iz Lige šampiona Napolija i o ličnim letnjim snovima.

Napoli je vezao nekoliko loših rezultata u Seriji A, međutim smatraju pod Vezuvom da nema mesta panici.

Ne bi trebalo da se pravi drama zbog naše forme. Padovi su normalna faza u ljudskom životu, pa i u formi fudbalskog tima. Kao da svi zaboravljaju da smo samo jedan bod iza lidera. Izgubili smo Gulana i Milika. To su dve povrede koje su nas mnogo oslabile. Izgubili smo od Juventusa, potpuno nezasluženo. Kada sve to sklopite, dobijete ovu situaciju koju smo svi prihvatili i koju želimo što pre da preokrenemo u našu korist„, rekao je Kaljehon.

On je istakao da loši rezultati u Ligi šampiona nisu posledica kalkluacija i da nijedna ekipa nije u stanju da dominira kao Napoli u septembru i oktobru.

Mi defintivno po kvalitetu zaslužujemo da igramo u nokaut fazi Lige šampiona. To je jedino takmičenje kom Napoli pripada. Ipak, ispali smo i moramo to da prihvatimo. Pred nama je Lige Evrope i videćete da se nećemo lako povući. Maštam o blistavom letu – o Skudetu sa Napolijem i Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Španije“, zaključio je Španac.

U trci za titulu učestvuje pet ekipa, kako ističe Kaljehon, a kako će trka izgledati na proleće ne može da se predpostavi. Šuška se da se „vratio Kalčo“.