Šef Parme: Povratak Kasana? Nikad ne reci nikad…

Serie A 27. jul 201816:11 > 16:23
Valerio Pennicino/Getty Images

Iako Antonio Kasano nije odigrao ni minut fudbala već dve godine, generalni menadžer Parme Luka Kara kaže da nije nemoguće da taj klub ponovo potpiše ovog igrača.

Nekadašnji standarni prvoligaš i tim koji se borio nekada i za šampionsku titulu u Seriji A se ove godine vratio u elitu. Parma je iz Serije D uspela za tri godine da se vrati u Seriju A i to je svake godine uspevala da obezbedi promociju. Tim sa „Enio Tardinija“ možda želi da uz svoj povratak omogući i veliki povratak fudbalu legendarnom Antoniju Kasanu.

Nismo završili sa dovođenjem igrača. Tražimo igrače sa iskustvom. Da li će se Kasano vratiti? Nikad ne reci nikad… Ima toliko igrača o kojima se priča. tačno je da tražimo iskusne, ali smo neke već doveli poput Masima Gobija“, kazao je generalni menadžer Parme Luka Kara.

„Krstaši“ su doveli Gobija koji ima 37 godina, a Kasano je ove godine napunio 36. On je već igrao za Parmu od 2013. do 2015. godine kada je sa tim timom uspeo da izbori plasman u Ligu Evrope ali je tada Parma izbačena iz Serije A i izbačena je iz evropskih takmičenja. Kasano je imao ugovor sa Veronom do 2017. godine, bio je član Sampdorije u sezoni 2016/2017. ali tada nije odigrao nijedan meč, tako da je „biser starog Barija“ kako su zvali Kasana bez takmičarske utakmice dve godine. 

Kasano je profesionalnu karijeru počeo još 1999. u Bariju, igrao je za Romu, Real, Sampdoriju, Milan, Inter, Parmu i Veronu. Za italijansku reprezentaciju je dao deset golova na 39 mečeva.