Skolari: Naučio sam Ronalda da bude zreliji

Serie A 28. mar 201914:45 > 14:47
Alex Livesey/Getty Images

Nekadašnji selektor Portugala Luis Felipe Skolari upozorio je Juventusove rivale da povreda mišića sigurno neće zaustaviti Kristijana Ronalda.

Posle povrede zadnje lože u meču sa Srbijom, Ronaldo je pod znakom pitanja za prvi meč četvrtfinala Lige šampiona sa Ajaksom.

“Kristijano će biti tužan, povreda će zakomplikovati posao Juveu, ali sigurno ga neće zaustaviti. Naučio je mene i sve druge važnost posvećenosti – ništa ne pada sa neba i čovek mora da se bori ako nešto želi. Ronaldo je jedinstven. U prošlosti sam mu davao savete, naučio sam ga da bude malo zreliji“, kaže Skolari i dodaje:

“Video sam het-trik koji je ostvario protiv Atletika, doneo je radost saigračima i sebi, bila je to vredna pobeda. Sada je Juventus ozbiljan kandidat za osvajanje Lige šampiona, Kristijano je najbolje pojčanje koje je Juve mogao da dobije jer se raduje izazovima svake godine“.

Skolari je trenirao i Ronalda Luisa Nazarija da Limu, pa su ga novinari pitali da Zubu uporedi s Kristijanom.

“Jedan nije bolji od drugoga, obojica su divni igrači koje vezuje jedinstvena osobina – odlučnost. Ako se igra važan meč i oni su na terenu, budite sigurni da će ga oni odlučiti“, zaključio je Skolari.