Lautaru ističe klauzula: Dobra ili loša vest za Barsu?

Serie A 10. jun 202019:35 > 19:39
Getty Images/Emilio Andreoli

Transfer saga Lautara Martinesa dobija novi obrt. Sam direktor Intera Bepe Marota otkrio je da Argentincu klauzula o minimalnoj ceni od 111 miliona evra ističe sledećeg meseca i to bi moglo da promeni dinamiku pregovora neroazura i Barselone.

Klauzula iznosi 111 miliona evra i ona je do sada bila glavni kamen spoticanja u pregovorima dva kluba. Barselona je pokušavala na sve moguće načine da obori cenu, najviše sa dodavanjem igrača za razmenu. Ipak i dalje nema dogovora, a ostaje da se vidi koliko bi situacija mogla da se promeni od 7. jula kada ističe klauzula.

Klauzula ističe 7. jula. Videćemo šta Barselona hoće prvo da uradi, a potom ćemo da vidimo šta hoće Lautaro – rekao je Marota.

Sada ima nekoliko scenarija. Sa jedne strane, istek klauzule više ne obavezuje Inter da insistira na ceni od 111 miliona evra. Ali sa druge strane, ovako je Barselona imala čistu situaciju da zna koliko treba da ponudi, pa makar joj to bilo suviše, dok sada Inter ne mora teoretski ni 111 miliona evra da prihvati. Ipak, do 7. jula moguće je i da ćemo videti dogovor dva kluba.