Ronaldo ne igra, Imobile i Italija slave

Serie A 1. avg 202015:37 > 15:46
Marco Rosi/Getty Images

Ostalo je da se kompletira poslednje kolo Serije A, a jedine dve dileme su ko će u Seriju B Leće ili Đenova i ko će biti najbolji strelac Italije, samim tim i Evrope. Ova druga već je rešena.

Pre poslednje runde Ćiro Imobile nalazio se na prvom mestu sa 35 golova, jednim više od Roberta Levandovskog, koji odavno više nema ligaške utakmice. Jedini ko je mogao da ga ugrozi je Kristijano Ronaldo sa 31 golom. Međutim, ni to više nije moguće, pošto je Mauricio Sari objavio da će najboljeg strelca tima odmarati u meču poslednjeg kola protiv Rome, jer Jvuentus ima i revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Lionom.

Povezano

Samim tim Ćiro Imobile osvojio je prestižnu „Zlatnu kopačku“ i on je prvi fudbaler Lacija kome je to pošlo za rukom. Takođe, vratio je Italiji ovu laskavu titulu posle 13 godina, kada je Frančesko Toti sa 26 golova bio najbolji strelac Evrope, a pre njega to je uradio još jedan Italijan Luka Toni sa 31 golom.

Novu granicu za Italijane pomerio je Imobile koji ima na kontu 35 golova, ali napadač Lacija pokušaće da obori rekord Serije A Gonzala Iguaina, koji je u sezoni 2015/16. postigao 36 golova.