Longo: Trebalo je da pratim Poketina

Serie A 9. okt 202010:06 > 10:21
Getty Images/Marco Luzzani / Stringer

Fudbaler Vićence Samuele Longo rekao je da bi za njegovu karijeru bolje bilo da je pratio svog nekadašnjeg trenera Maurisija Poketina kada je otišao u Englesku.

Fudbaler je ovog leta konačno potpisao za Vićencu posle višegodišnjih pozajmica na koje ga je slao Inter sa kojim je bio ugovorom vezan.

„Proveo sam previše vremena u Interu. Sve te silne pozajmice mi nisu pomogle nimalo, naprotiv“, rekao je Longo, pa potom nastavio:
„Uvek sam imao istu strast i istu želju sa igranjem, videćete to ovde u Vićenci. Međutim, problem je što se o svojoj karijeri nisam ništa pitao, već Inter“.

Fudbaler je istakao da je 2012. godine kao 20-godišnjak otišao na svoju prvu pozajmicu u Espanjol i to samo iz jednog razloga, zbog trenera.

„Tada je trener Espanjola bio Maurisio Poketino koji me zvao da se priključim njegovom timu. Zbog njega sam bez razmišljanja pristao da odem u španski klub. Kada je odlazio u Premijer ligu zvao me je da pođem sa njim. To je bila i moja želja, međutim uprava Intera nije želela da me pusti i tako je cela priča propala. Danas mislim da sam otišao u Englesku da bi moja karijera izgledala totalno drugačije“, zaključio je Longo.

Napadač je tokom karijere bio na pozajmicama u Espanjolu, Veroni, Rajo Valjekanu, Kaljariju, Frosinoneu, Đironi, Tenerifama, Ueski, Kremonezeu, Deportivu La Korunji i Veneciji.