Odluka o meču Juventus – Napoli u sredu

Serie A 13. okt 202018:42 > 18:45
Valerio Pennicino/Getty Images

Još nije odlučeno kako će se završiti neodigrani meč između Juventusa i Napolija. U Torinu traže da se registruje 3:0 za Juve, a Napoli želi da se ponovo odigra.

Povezano

Derbi je trebalo da se odigra 4. oktobra, ali se fudbaleri Napolija nisu pojavili na terenu. Iz Napulja su obavestili sve aktere da neće ni doputovati u Torino, zbog pozitivnih rezultata na koronavirus dva igrača, usled čega je prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis smestio čitavu ekipu u karantin. Sa druge strane u Juventusu smatraju da je Napoli prekršio protokol, po kojem u izolaciju idu samo zaraženi igrači, da je ekipa sa juga Italije imala sasvim dovoljno igrača da odigra meč stoga da je neopravdano odsustvovala i da meč treba da se registruje 3:0 za Bjankonere.

Odluku će doneti sudija za sportska pitanja, a javnosti će ona biti prezentovana u sredu. Sa jedne strane Juventus se poziva na protokol Fudbalskog saveza Italije, ali sa druge Napoli ima preporuku vlasti u Kampanji da ekipu pošalju u izolaciju (doduše, ta preporuka nije obavezujuća).