Alegri definitivno u Juventusu, ugovor do 2025.

Serie A 28. maj 202114:26 > 14:31 2 komentara
Massimiliano Allegri
Daniele Buffa Image

Masimilijano Alegri je definitivno u petak postao ponovo trener Juventusa. Ugovor će biti potpisan do 2025. godine, a njegova godišnja plata će biti oko devet miliona evra.

Juventus je ime svog novog trenera objavio kroz jedan Rebus. Na zvaničnom Tviter profilu se pojavio oblik američke države Minesota, a oni koji obožavaju Juve i Alegrija su odmah znali o čemu se radi. Doduše nije bilo teško pogoditi s obzirom na to da su mediji već uveliko preneli da Juve i Maks Alegri imaju dogovor.

Daću vam primer jednog prijatelja koji je preminuo pre godinu dana. Pre 40 godina sam se kladio na konja koji se zove Minesota. Rekao sam mu da bih to uradio. Kazao mi je kako je lakše da ja postanem trener u Seriji A nego da taj konj pobedi. Konj je pobedio, a ja sam trener u Seriji A„, rekao je Alegri još maja 2018. kada je osvojen Skudeto.

Novinar Fabricio Romano je na svom Tviteru objavio da je Alegri zvanično u Juveu i da će biti trener do 2025. godine i da je ugovor vredan devet miliona evra po sezoni. Bilo je priča da će Maks Alegri ići u Real ali je ipak rešio da se vrati u Torino. On je pet godina vodio Juve, a sa tom ekipom je dva puta bio vicešampion Evrope i pet puta šampion Italije.