Alegri: Vlahović mora da pronađe balans

Serie A 26. apr 202212:09 0 komentara
Valerio Pennicino/Getty Images

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da njegova ekipa mora da se poboljša u defanzivi.

„Ostvarili smo važnu i tešku pobedu protiv Sasuola koji je odigrao odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo bili slabi, ušli smo nonšalantno, ali smo u nastavku bili znatno bolji. Bio sam ljut zbog načina na koji smo izgubili neke lopte u završnici. Morali smo da budemo bolji u defanzivi, to je ono što mladi igrači moraju da razumeju“, rekao je Alegri, pa potom nastavio:

„Pola minuta pre kraja utakmice morate da jurite, napadate, a ne da stojite iza lopte. Ova pobeda nam je bila važna jer smo njom napravili dobar iskorak ka cilju,a to je da zadržimo četvrto mesto. Takođe, prišli smo Napoliju na samo bod. Četiri kola smo udaljeni od kraja sezone i moramo da pobeđujemo. Ništa drugo se ne računa. Ljudi moraju da razumeju trenutak kroz koji prolazimo. Ne možemo da pokušavamo nešto što trenutno nije u našoj moći, moramo da se fokusiramo na ono što možemo da ostvarimo“.

Trener italijanske Stare dame rekao je da dosta razgovara sa mladim srpskim napadačem Dušanom Vlahovićem.

„Dušan je mlad, ima malo iskustva, a postavio je pred sebe visoke ciljeve. Mora da ostane smiren, da pronađe balans. Mnogo razgovaram sa njim, mora da ostane smiren i da pronađe balans, a to će učiniti kroz utakmice i sazrevanje. Zbog prevelike želje nekada mu se desi da promaši loptu. Sve kroz šta prolazi je normalno za dečka od 22 godine“, rekao je Alegri.