Amrabat otkrio čije ponude je Fiorentina zimus odbila

(Sofjan Amrabat i Luka Jović) Fiorentina's Luka Jovic celebrates scoring their second goal with Sofyan Amrabat Europa Conference League - Group A - Fiorentina v Istanbul Basaksehir
REUTERS/Jennifer Lorenzini (Sofjan Amrabat i Luka Jović)

Jedan od igrača koji je posebno skrenuo pažnju na sebe tokom Svetskog prvenstva u Kataru je Sofijan Amrabat. Očekivalo se da bi mogao već u januaru da promeni sredinu, ali je ipak ostao u Firenci.

Mnogi klubovi su se pominjali kao zainteresovani, a brat marokanskog veziste Nordin Amrabat, koji mu je ujedno i agent, otkrio je ko je na kraju poslao ponudu.

– Predsednik Roko Komiso rekao je tokom Svetskog prvenstva da neće prodavati Sofijana, ali sam mislio da time samo nabija cenu. Bilo je dosta interesenata, primili smo mnogo ponuda iz Engleske. Mančester Junajted je došao sa ponudom za pozajmicu uz opciju otkupa. To Fiorentina nije želela da prihvati. Barselona je bila spremna dobro da plati, ali Fiorentina jednostavno nije htela da ga pusti u januaru. Treći klub bio je Čelsi – rekao je Nordin Amrabat.

Sofijan je bio jedan od najvažnijih igrača najprijatnijeg iznenađenja Mundijala Maroka, koji je na kraju završio kao četvrti i postao prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale Svetskog prvesntva.