Dibala bi mogao da nastavi karijeru u Engleskoj

Premier League 27. jan 202211:42 > 11:43 1 komentar
Alessandro Sabattini/Getty Images

Gotovo svi mediji u Italiji bave se time gde će karijeru nastaviti fudbaler Juventusa Paulo Dibala, a prema više izvora Liverpul je kontaktirao argentinskog fudbalera.

Dibala je nekoliko meseci unazad pregovarao sa čelnicima kluba o nastavku saradnje jer mu aktuelni ugovor ističe na leto. Međutim, pregovori su nedavno obustavljeni jer je napadač tražio godišnju platu od 10.000.000 evra, a do sada je zarađivao 7.000.000 evra, što je previše.

Klub se nalazi u takvoj finansijskoj situaciji da mora da štedi, tako da ne želi da mu izađe u susret i nastavi pregovore, što žele da iskoriste drugi klubovi.

Inter je već pre nekoliko dana kontaktirao njegovog agenta, a sada je to uradio i Liverpul, javlja „Tutomerkato“.

Redsi bi sada potpisali neki predugovor sa Dibalom, prema kome bi na kraju sezone, kao slobodan igrač morao da potpiše za njih. Pretpostavlja se da bi to što dolazi bez obeštećenja značilo da će mu ponuditi veću platu.

Međutim, pored Liverpula, za Argentinca se raspituje i Mančester Siti, koji je spreman da mu ponudi platu od 10.000.000 evra godišnje, koliko je tražio Juventusu za novi ugovor, ali za sada nije poznato koliko je fudbaler zainteresovan za tu ponudu.