Dolazi Konte, sprema se egzodus u Napoliju

Serie A 28. maj 202417:22 0 komentara
Kviča Kvaratshelia Viktor Osimen Đovani di Lorenco
REUTERS/Ciro De Luca

Biće ovo leto velikih promena u Napoliju. Dolazi Antonio Konte na mesto prvog trenera, ali se i najavljuju odlasci nekih od ključnih igrača.

Prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis sa Konteom pokazuje da će klub ući u sezoni sa visokim ambicijama. Sigurno da iskusni trener želi znatno jaču ekipu, ali kako stvari stoje to se neće lako ostvariti.

Jer iako Konte trenutno verovatno pravi planove za pojačanja, postoji opasnost da bi mogao da ostane bez nekih nosilaca igre. U toku dana je objavljeno da je Pari Sen Žermen spremio 80 miliona evra za Kviču Kvaratsheliju.

Igračev agent Alfredo Pedula priznao je da postoji ponuda francuskog šampiona, ali naravno nije želeo da precizira kolika. A Napoli će imati ozbiljan izazov da zadrži jednog od najvažnijih igrača, s obzirom da još nije postignut dogovor oko novog ugovora.

Trenutno zvezda reprezentacije Gruzije prima milion i po evra godišnje, a on sam traži pet miliona. Sa druge strane Napoli je voljan da ponudi maksimalno četiri. A PSŽ bar novac nije problem.

Drugi problem je kapiten Đovani di Lorenco. Njegov agent Mario Đufredi priznao je da igrač želi da napusti Vezuv bez obzira na najavljen Konteov dolazak. To bi zaista bio ozbiljan udarac za Napolitance.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!