Gazeta: Juventus želi da zadrži Vlahovića do 2028.

Serie A 28. feb 202411:52 1 komentar
Valerio Pennicino/Getty Images

Čelnici Juventus spremni su da ponude produženje ugovora srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću do juna 2028. godine, prenosi Gazeta delo sport.

povezane vesti

Vlahović je u Juventus stigao početkom 2022. iz Fiorentine za 80 miliona evra. Srpski reprezentativac ima ugovor sa torinskim klubom do 30. juna 2026. godine.

Odlični napadač briljira ove sezone u dresu Juventusa, pošto je na 25 utakmica postigao 15 golova. Gazeta delo Sport prenosi da je sportski direktor Juventusa Kristijano Đuntoli u dobrim odnosima sa menadžerom srpskog fudbalera Darkom Ristićem.

„Vlahovićev menadžer je ponovio da je otvoren za dijalog o produžetku saradnje, a Đuntoli je predstavio ideju koja bi mogla da zadovoljni sve strane. Vlahović ima ugovor sa rastućom platom, krenuo je od 7,5 miliona evra po sezoni (plus bonusi). On trenutno godišnje zarađuje oko 10 miliona evra, a u poslednjoj sezoni ugovora imaće platu od oko 12 miliona evra. Klub već proučava najbolju formulu kojom bi spojio potrebe obe strane. Juventus ima za cilj da amortizuje troškove, dok centarfor s pravom želi veću platu. Ako se u obzir uzmu svi elementi, produženje ugovora na dve godine bilo bi najbolje rešenje“, piše Gazeta delo sport.

Vlahović je za Juventus do sada odigrao 88 zvaničnih mečeva i postigao 38 golova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare